Ne Aramıştınız?

Yeni Haberler
recent

Felaket Seneryoları

Son zamanlarda mekkede yaşananlar akıllara sonumuz mu geldi sorusunu getirdi.Bizde sizin için felaket seneryolarını derledik.(hac'da şehit olanlara Allahtan rahmet diliyoruz)

1-Küresel Isınma

Felaket Seneryoları
Küresel ısınma insanların atmosfere saldığı gazların sera etkisi yapması sonucu dünya yüzeyinin ısınmasıdır.Bu ısınma en çok kutupları etkiler fakat bu ısınmayı sadece sıcaklık olarak düşünmek yanlıştır hiç sel almayan yerleri sel alması ya da az kar yağan yerlere çok kar yağması örnek verilebilir yani kısaca özetlersek küresel ısınma iklimlerin dengesizleşmesidir.


2-3.dünya savaşı
Felaket Seneryoları

Dünya savaşlarında çok fazla insan öldü ancak bunların çoğu askerdi.Fakat bir 3.dünya savaşı sonucunda teknolojide ilerlediğinden nükleer silahlar kullanılırsa bu büyük bir zarara yol açar ve bundan tüm dünya etkilenir.


3-Uzaylı istilaları
Felaket Seneryoları

Evrende tek bizim yaşadığımızı söylemek mantıksız olur milyarlarca gezegen ve yıldız var biz sadece ufacık bir nokta gibi kalıyoruz illa ki bir yerlerde yaşam olmalı farz edelim uzaylılar var ya kötülerse?
dünyamız su kaynakları bakımından çok verimlidir belki başka varlıklar bu kaynaklarımızı sömürmek isteyebilir.

4-Virüsler

Felaket Seneryoları
Olası bir virüs salgını insanların sonunu getirebilir örneğin zombileşme tabii burada kast ettiğim ölüleri diriltme değil bir virüs salgınında insanların bilincini kaybetmesi ve kendi türlerine saldırması durumu.

5-Su kirliği
Felaket Seneryoları

Dünyamızın vazgeçilmez kaynağı su eğer su olmazsa insanlığın sonu kaçınılmaz olur ya bir şekilde dünyamızın suyu kirlenirse (içilemeyecek kadar) ne yaparız su savaşları çıkar bir bardak su için insanlar birbirlerini kalleşçe öldürmeye başlarlar ve buda sonumuzu getirir..

6-Hava kirliliği
Felaket Seneryoları

Dünyamızın en büyük sorunlarından biri hava kirliği fabrikalarımızdan,arabalarımızdan vs çıkan gazlar sonucu atmosferimizin solunamayacak kadar kötü gazlarla dolması durumunda neslimiz sonu gelecektir..

7-Deprem
Felaket Seneryoları

Son zamanlarda da gündeme gelmeye başlayan büyük istanbul depremi 45 atom bombası gücünde bu deprem milyonlarca insanın ölümüne sebep olacaktır ayrıca bu deprem binaları fabrikaları yıkacağı için iş bulma imkanlarını da yok edecektir bu durumda insanlar aç kalacaktır.

8-Nükleer felaket
Felaket Seneryoları

Çok zaman olduğu söylenemez Fukuşima da yaşanan nükleer felaketin sonucunda yayılan radyasyon hem bir çok insanın ölümüne yol açtı hem de insanların mutasyona uğramasına sebep oldu ancak ne yazıkki ülkemizde 2 nükleer santralle ölüme gidiyoruz..
Unknown

Unknown

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.